Nakon što pročitate ovo-NIKADA VIŠE NEĆETE BACITI KORU OD LUBENICE!

0
3358

Vjerujem da svi vole sok od lubenice u vrućim ljetnim danima. Osim što je ukusan, ima osvježavajući ukus, lubenice obiluju zdravim nutrijentima, antioksidantima, vitaminima i mineralima koji mogu značajno poboljšati vaše zdravlje. Lubenica održava vaše tijelo hidratiziranim, čisti sve otrove iz tijela itd. Kako god, da li ste znali da kora od lubenice ima bezbroj zdravstvenih koristi?

Obično ih bacamo bez da znamo da je ovaj do voća bogat vitaminom A, C i B 6, magnezijumom, natrijom i cinkom. Crvene lubenice obiluju lukopenom. Lukopen je moćan antioksidant koji vas može zaštiti od bezbroj bolesti. Štaviše, dokazano je da se 95% nutricističkih vrijednosti nalazi u kori.

1. Kora od lubenice pojačava radne sposobnosti

Lubenice su bogate citrulinom, amino kiselinom koja je potrebna mišićima nakon odlaska u teretanu. Stoga, možete uzeti malo kore od lubenicei doadti je u tunjevinu ili pileća prsa kao dodatak jelu.

2. Konzumiranje ove kore pojačava potenciju

Kora od lubenice je odličan način da pojačate potenciju. Zahvaljujući svojim visokim količinama citrulina, kora od lubenice može prirodno pojačati seksualnu potrebu i zato se ovaj satojak dodavao u proizvode za jačanje potencije.

3. Podstiče prirodan gubitak težine

Kora lubenice je odličan izvor vlakana.Također vam može pomoći da izgubite višak kilograma i spriječite debljanje. Štaviše, kora od lubenice ima sposbnosti dijuretika koja vam može pomoći da eliminišete višak tekućine iz vašeg tijela.

3. Konzumiranje kože vam može pomoći da regulišete krvni pritisak

Kora lubenice je oflična za one koji pate od hipertenzije zato što ima sposobnost da reguliše krvni pritisak tako što eliminiše višak tekućine. Prema studijama, ekstrakt kore lubenice je efikasan u postizanju normalnog krvnog pritiska kod odraslih, zajedno sa mjerama predostrožnosti preporučenim od strane doktora.

5. Kora lubenice je dobra za urinarni sistem

Kora lubenice ima sposobnost da spriječi urinarne infekcije. Također, može sačuvati normalnu funkciju bubrega zato što može povećati mokrenje i sačuvati urinarni trakt zdravim. Nemojte zaboraviti da popijete 8 do 12 čaša vode ddnevno.

6. Može vas zaštititi od raka koji je smrtonosan

Likopen je još jedan ekstremno koristan sastojak pronađen u kori lubenice. Brojne studije su pokazale da likopen može smanjiti rizik od razvoja raka pankreasa čak za 34%. Zato što je moćan antioksidant, likopen također štiti od ostalih tipova raka, kao stomačnog, pankreasa i debelog crijeva.

Da zaključimo, lubenica zajedno sa svojim dijelovima je veoma korisna za vaše zdravlje i preporučuje se da je svakodnevno konzumirate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here