Fetahović za Novi.ba: Zreo sam za jedno veliko takmičenje

0
198

Našeg boksera Adema Fetahovića za nešto manje od dva sata očekuje kvalifikacijska borba za učešće na Olimpijskim igrama, a protivnik mu je Bjelorus Pavel Kastramin.

Bosanskohercegovački bokser je spreman za ovaj meč, te od istog očekuje pobjedu, što bi bila kruna njegove dosadašnje karijere, jer mu upravo ta borba donosi nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janieru.

''Totalno sam spreman za ovu borbu, iza mene je dug period priprema, i nadam se najboljem ishodu za mene u ovom meču. Mislim da mi neće biti lahko, ali potrudit ću se da ga pobjedim, i tako ostvarim nastup na Olimpijskim igram u Rio de Janieru, jer sigurno sam zreo za jedno veliko takmičenje.'' rekao je Fetahović za naš portal.

Fetahović je u osmini finala, kategorije 69kg, savladao boksera iz Albanije Albana Beqiria. Fetahović je dobio prednost od sudija u sve tri runde. Adema sada jedna pobjeda dijeli od plasmana na Olimpijske igre, a posao neće biti nimalo lagan jer će protivnik biti četvrti nositelj turnira Bjelorus Pavel Kastramin.

Adem Fetahović je bio državni prvak u svim kategorijama, također osvojio je i nekolicinu turnira u regionu, a neke od njegovih borbi pogledajte na video prilozima ispod.

Faris DŽAFEROVIĆ

Source: Novi

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY