NEVJEROVATNO: Strašno predviđanje Nostrodamusa: “U 2017. godini Zapad gubi”

0
225
Čovjek koji je nazivan Nostradamus je Francuski liječnik i vidovnjak Michel de Nostredame ali neke od njegovih ideja tokom vremena su se pokazale kao istinite

Njegova “Proročanstva” su pisana u stihovima, a svaki katren predviđa neko događanje iz budućnosti. Prema njegovim stihovima ove stvari možemo očekivati 2017. godine.

 

Poplave i suše

“40 godina duga neće biti viđena. 40 godina će biti viđena svaki dan. Suha će zemlja rasti i pržiti se i bit će velikih poplava kad duga bude viđena”

Grmljavina i konflikti

“Velik čovjek će pasti u danu udara groma. Zao čin, proreknut od strane nositelja peticije. Prema predviđanju drugi će pasti u noćnim satima. Konflikti u Reimsu i Londonu, a kaos u Toskani”

Bitka u zalazak sunca

“Nedugo prije nego što sunce zađe, bitka će započeti. Velika će nacija biti nesigurna. Savladani, morska luka neće dati odgovora, most i grob će oboje biti u stranim zemljama”

Mali odmor

“Pošasti ugašene, svijet će postati manji, dugo će zemlje biti nastanjene u miru. Ljudi će sigurnije putovati kroz nebo (preko) zemlje i mora, no ratovi će ponovo početi”

Neobična verzija životinjske farme

“Lisica će biti izabrana bez da izgovori jednu riječ, glumeći svetost u javnosti nakon čega će iz ničega postati tiranin stavljajući nogu na grlo najvećim ljudima”

Oslabljeni zapad

“Dva puta postavljen i dva puta oboren Istok će također oslabjeti Zapad. Njegov protivnik nakon nekoliko bitaka progonjen morem će pasti u vrijeme prijeke potrebe”

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY